logoSEAL Expeditions.Exploring Countries, Crossing Oceans .........Etappes

Caribean expeditie voorjaar 2019

zeilen 15
Een avontuurlijke zeilreis voor zeilers die iets bijzonders zoeken. Ontdek de Caribbean.
Hennie ten Dam gaat naar baaien die de meeste zeilers laten liggen. Charter bedrijven verbieden bijvoorbeeld het zeilen aan de windkant van de eilanden. De zeer ervaren expeditiezeiler Hennie ten Dam begeeft zich aan de windkant van de eilanden, daar liggen de verborgen en eenzame baaien.zeilen12
In de Caribean is genoeg te ontdekken. Prachtige baaien waar bijna niemand ligt. Omdat ze lastig zijn aan te lopen, maar zeker niet onmogelijk . Met eenzame stranden die alleen met de bijboot te bereiken zijn.
Het Caribische gebied
De Caribbean strekt zich uit van de af de zuidkust van Amerika tot aan Venezuela. Een aaneenschakeling van eilanden, ieder met een eigen karakter. Door de natuurlijke omgeving en invloeden uit de koloniale tijden. In dit zeilgebied hebben we de mooiste eilanden uitgezocht voor onze expedities. Zo is iedere zeilreis van Expeditiezeilen weer een ervaring.
Locaties vanwaar we onze expedities starten en waar jij kunt op/afstappen zijn;
Grenada, St Vincent, St Lucia, Martinique , Dominica, Guadeloupe, Antigua en Sint Maarten
Het zeilgebied kenmerkt zich door verschillen tussen de eilanden, het ene eiland is bergachtig met regenwouden en watervallen. Andere met mooie stranden en palmbomen bij een azuurblauwe zee. Tijdens onze expedities worden verschillende eilanden aangedaan.
zeilen14

Het weer in de Caribbean

Expedities in de Caribbean kunnen het hele jaar, wij varen er alleen in de wintermaanden omdat de omstandigheden dan het allerbest zijn. In de periode van november tot mei ligt de temperatuur overdag tussen de 27°C en 29°C. In de avonden en nachten daalt deze tot +/- 25°C. De wind is in deze periode vrijwel altijd noordoostelijk kracht 3-4. De combinatie van de wind en de aangename temperatuur maakt het Caribische gebied tot een van de beste zeilgebieden ter wereld. Bij een optreden van een Steelband, met een Carib biertje of cocktail in de hand is een relaxte sfeer verzekerd. "Ja Mon, Relax Mon" is een veel gehoorde Rasta uitdrukking die de lading dekt.
zeilen13

Wanneer we voor ankert liggen kun je een duik nemen in het heldere, blauwe warme water. Om de verscheidenheid van de Caribische onderwaterwereld te ontdekken.

Het vaarschema voor 2018/2019 ziet er als volgt uit! kijk hier

Prijs voor deze bijzondere 14 daagse caribbean expeditie is 1400 Euro pp

De prijs is inclusief:

 • Accommodatie aan boord.
 • Service van de ervaren en gekwalificeerde Nederlandse schipper.
 • Bijboot met 8.8 pk buitenboordmotor.
 • Gebruik Snorkel sets.
 • Beddengoed.
De prijs is exclusief:
 • Boordkas ( ca. € 100 per week) voor eten en drinken aan boord (inclusief voor de schipper), diesel, water, locale douanegelden en belastingen, mooring en havengeld
 • Vluchten
 • Transfers
 • Eten, drinken op de wal
 • Excursies
 •  Reis /annulering verzekering